Kilgoot schoonmaken

Waarom anderen voor ons kiezen

  • 25 jaar ervaring in kilgoten schoonmaken
  • Scherpe tarieven
  • Vlotte en goede service
  • Vrijblijvend advies en gratis offerte

Klantbeoordeling
Klanten beoordelen ons met een 8,9

Kilgoot schoonmaken

Hier bent u op de juiste plek als het gaat om dakwerken. Daaronder valt ook de kilgoot schoonmaken. Dit is een goot ter hoogte van de kilkeper, oftewel de plek waar twee schuin aflopende daken samenkomen. Het is vaak lastig om daar goed bij te komen, daarom is het aan te raden om deze dakgoot klus over te laten aan ervaren dakgoot experts. Bij voorkeur laat u twee keer per jaar de kilgoot schoonmaken en inspecteren.

Het belang van de kilgoot schoonmaken

Vergeet bij het onderhoud aan uw woning met samenkomende schuin aflopende daken zeker niet de kilgoten. Deze goten zorgen ervoor dat het regenwater en vuil naar beneden worden weggeleid en in een lager gelegen dakgoot terechtkomen. Houd er rekening mee dat vanwege het vele water en vuil dat hier langskomt, de kilgoten extra gevoelig zijn voor lekkage. Het is belangrijk dat deze goten steeds goed waterdicht zijn om schade aan uw woning te voorkomen, zoals houtrot, schimmels en zelfs uw dakconstructie kan minder stabiel worden. Regelmatig de kilgoot schoonmaken en inspecteren is noodzaak!

Veelvoorkomende problemen kilgoot

De kilgoot staat dag in dag uit bloot aan weersinvloeden, zoals regen, wind en uv-straling. Dat betekent dus voortdurende slijtage. Na verloop van tijd is het dan ook niet vreemd dat de bekleding van de kilgoot kwetsbaar wordt. Het risico op scheurtjes en gaten ligt op de loer. Schimmels, algen en mossen vinden het heerlijk om zich hierin op te hopen. Dit kan de afvoer van het regenwater in de weg zitten. De kans op doorsijpelend vocht en ernstigere lekkage wordt hierdoor groter. Ook kan het mos ervoor zorgen dat de waterafvoer verstopt raakt. Verder kan ook storm ervoor zorgen dat dakpannen verschuiven en daardoor niet goed meer aansluiten op de kilgoot, waardoor er lekkages kunnen ontstaan.

Voorkom onnodige hoge kosten

De bovengenoemde problemen kunt u voorkomen door de kilgoten met regelmaat te laten schoonmaken en inspecteren. Deze schoonmaaklussen en inspecties zijn zeer betaalbaar. Uw kilgoten gaan een stuk langer mee. Slijtage is echter niet volledig te voorkomen. Door ouderdom kan de waterdichtheid aangetast worden en op den duur is het vervangen of opnieuw bedekken van de goten onvermijdelijk. De bekleding van kilgoten kan bestaat uit kunststof, zink, lood of koper. Houd er rekening mee dat er bijkomende werkzaamheden nodig zijn, zoals het vernieuwen van de kilplanken, het dakbeschot en de dakbedekking. Alleen dan is het goed functioneren van de kilgoten gegarandeerd.

Bespaar op uw dakwerken

Bespaar op uw dakwerken door goed onderhoud. Daarvoor bent u hier op het juiste adres. Onze specialisten zorgen ervoor dat uw kilgoten uitstekend worden schoongemaakt en beschadigingen worden op tijd opgemerkt. U kunt rekenen op uitstekende service, het beste vakmanschap en eerlijke prijzen. Neem hier contact met ons op voor een kosteloze en vrijblijvende offerte voor het schoonmaken van kilgoten.

Offerte aanvragen

Kilgoot laten schoonmaken?

Gratis offerte - Binnen 24 uur reactie
Offerte aanvragen

Afspraak maken en offerte aanvragen

Klantbeoordeling
Klanten beoordelen ons met een 8,9

Zo makkelijk werkt het

Plaats uw aanvraag
Makkelijk via ons online formulier

Ontvang onze gratis offerte
Geheel vrijblijvend, geen verplichtingen

Plan een afspraak in
Offerte akkoord? Maak een afspraak ツ