Dakpannen reinigen

Dakpannen reinigen – Mos en aanslag vrij maken

Een dak heeft heel wat te verduren. Van regenstormen en sneeuwbuien tot een hittegolf in de zomer: uw dakpannen worden blootgesteld aan veel weersomstandigheden. Dit brengt vuil met zich mee, zoals de groei van mos of alg. Het is logisch dat de dakpannen eens in de zoveel tijd toe zijn aan een goede reinigingsbeurt. Het reinigen is een specialistisch vak. Ten eerste is het niet veilig om zelf op zo’n hoogte te beginnen aan het reinigen van uw dakpannen. Daarnaast maakt een vakman gebruik van erkend apparatuur en beschikt hij over de juiste vaardigheden om het vuil grondig te verwijderen. Met een hogedrukspuit wordt het reinigen vakkundig uitgevoerd.

Waarom dakpannen reinigen?

Vuil kan uw dak aantasten en dit heeft invloed op de levensduur van de dakpannen. Vuil en aanslag kan op den duur zorgen voor schade of lekkage. Een dak vervangen is een stuk duurder dan dakpannen laten reinigen, daarom raden wij aan om dit eens in de zoveel tijd te doen. Een schoon dak ziet er bovendien nog eens veel netter uit!

Coaten of impregneren?

Naast het reinigen kunt u uw dakpannen ook laten impregneren of coaten. Bij coaten wordt er een beschermlaagje aangebracht om de levensduur van uw dakpannen te verlengen. Het dak laat minder lucht en vocht door, waardoor mos en alg zich slechter kan nestelen. Ook is het dak beter bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. De coating blijft gemiddeld 15 tot 20 jaar zitten.

U kunt er ook voor kiezen om uw dakpannen te laten impregneren. De pannen worden dan behandeld met een vochtwerend product, waardoor de dakpannen water- en vuilafstotend worden gemaakt.

Welke soorten dakpannen worden gereinigd?

Via Dakgotenschoonmaken.com kunt u alle soorten dakpannen laten reinigen. Denk aan:

Betonnen dakpannen
Deze dakpannen zijn relatief gemakkelijk te reinigen, doordat de pannen van hard materiaal zijn gemaakt.

Geglazuurde dakpannen
Door de geglazuurde laag hebben deze dakpannen al een coating die ervoor zorgt dat vuil zich minder snel hecht. Toch ontstaat er na enkele jaren viezigheid dat verwijderd moet worden. Na het reinigen is het belangrijk dat er weer een coating wordt aangebracht.

Gebakken dakpannen
Dit type dakpannen hebben geen coating, worden snel vies en zullen vaker gereinigd moeten worden dan daken met een coating.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op

De vakmannen van Dakgotenschoonmaken.com zijn werkzaam door heel Nederland. Er is altijd een vakman in uw regio die uw dakpannen vakkundig kan reinigen. Bent u benieuwd naar de kosten? Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend een offerte op maat via het contactformulier. Wilt u meer informatie of wilt u direct een afspraak maken? Ook dan kunt u contact opnemen via het contactformulier.

Contact opnemen